СУБСИДИИ29 августа

Субсидія без порушень!

Що слід пам’ятати одержувачеві житлових субсидій, щоб не опинитися в числі порушників і не втратити право на підтримку від держави? Експерти проекту «Справедлива підтримка», який реалізує Мінсоцполітики за сприяння Світового банку, підготували цей матеріал для тих, хто отримує соціальну допомогу або лише має намір звернутися за підтримкою. А заслужений художник України, головний карикатурист легендарного «Перця» Олексій Кохан додав авторські ілюстрації.

 

1 Не приховуйте справжній майновий стан

Не приховуйте справжній майновий стан

Не приховуйте справжній майновий стан


Не забувайте відображати:
- транспорті засоби «молодше» п’яти років;
- помешкання з опалювальною площею: від 200 квадратних метрів для будинків, від 120 кв. метрів – для квартир;
- одноразові придбання за останній рік на суму від 50 тис. гривень ( будь-кого із членів родини).


2  Задекларуйте реальні доходи

Задекларуйте реальні доходи

Задекларуйте реальні доходи

Слід декларувати доходи всіх членів Вашого домогосподарства, інформація про які відсутня в Держреєстрах фізичних осіб – платників податків і соціального страхування.

Це можуть бути доходи від здачі майна в оренду, доходи від реалізації власної продукції, інші надходження (у тому числі - закордонні перекази).

 

3 Правильно вказуйте всіх членів сім’ї і тих, хто зареєстрований у помешканні

3 Правильно вказуйте всіх членів сім’ї і тих, хто зареєстрований у помешканні

 Правильно вказуйте всіх членів сім’ї і тих, хто зареєстрований у помешканні

 

При призначенні субсидій вимагають інформацію не лише про осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також про всіх членів сім'ї незалежно від реєстрації їхнього місяця проживання. Чи справді Ви вказали декларації усіх, і, наприклад, не «забули» того члена родини, що заробляє найбільше?

 

4 Не допускайте виникнення заборгованості

Не допускайте виникнення заборгованості

Не допускайте виникнення заборгованості


Якщо загальна сума заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг перевищить 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 гривень)- субсидію призначено не буде.

Заборгованість слід сплатити або укласти договір про її реструктуризацію, а якщо Ви з нею не згодні - оскаржити у судовому порядку.

Також слід вчасно, в місячний термін, повідомляти орган, що призначив субсидію, про будь-які зміни майнового стану, статусу працевлаштування, складу домогосподарства чи набору комунальних послуг.


Якщо вам відомі факти незаконного надання чи отримання субсидій, інших видів соціальної допомоги, соціальних послуг - повідомляйте про них на «Гарячу лінію» 0-800-502-757 (з 9.00 до 18.00 у робочі дні без обідньої перерви).

А подати офіційне звернення чи скаргу з питань надання житлових субсидій та інших питань соціального захисту можна по телефону «Урядової гарячої лінії» 15-45.

 

Комментарии

Добавить комментарий:

Отметьте что вы не робот

Вернуться наверх