ФИЛЬМЫ20 декабря

Кращі документальні фільми про спорт

О, спорт, ти – світ! Спортивний жанр кінематографії, будь він художнім або документальним, відрізняється посиленою мотивацією глядача до заняття спортом, адже саме це є справжнім порятунком у, здавалося б, безвихідних ситуаціях. Кращі спортивні фільми – це кінострічки, які дозволяють кожному глядачеві повірити не тільки у власні сили, але й в самого себе. Фільми цього жанру є справжнім підручником з саморозвитку, тому багато з них варті уваги найвибагливіших кіноманів.

Документальні фільми про спорт цінні демонстрацією реальних історій перемог і поразок без перебільшень та прикрашень. Вони дають глядачам можливість поринути у світ улюбленого виду спорту, ближче познайомитися з видатними особистостями та мотивувати себе на нові тріумфи. Пропонуємо вам добірку з п'яти документальних стрічок про спорт, гідних уваги прихильників активного способу життя й всіх небайдужих до хорошого та правдивого кіно про людей.

«Барса: більше, ніж клуб»

«Барселона» – один з найвідоміших та титулованих футбольних колективів планети. Фільм «Барса: більше, ніж клуб» розповідає про історію його становлення, засновників та ініціаторів, про перші роки існування та поступовий розвиток. Документальна стрічка дає прямі відповіді на питання про те, як з нікому не відомого іспанського клубу «Барселоні» вдалося перетворитися на феномен футболу й всієї спортивної індустрії.

У фільмі йдеться про найбільш значущих тренерів та гравців клубу. У глядачів є унікальна можливість почути їхні історії з перших вуст, адже багато гучних прізвищ брали участь у створенні фільму особисто. Найбільш високооплачувані спортсмени та їх наставники діляться своїми перемогами й провалами, розкривають секрети успіху та збагачують знання глядачів про легендарну «Барселону» й футбольну індустрію в цілому.

«Боббі Фішер проти всього світу»

Боббі Фішер по праву вважається найбільшим шахістом XX століття. Перші турніри він почав вигравати ще у школі, а в юності став присвячувати своєму хобі все більше і більше часу. Захоплення шахами так поглинуло Боббі, що він почав сильно віддалятися від однолітків. З кожним роком Фішер все більше закривався від зовнішнього світу.

Фільм «Боббі Фішер проти всього світу» розповідає глядачам про те, до чого призвело шалене захоплення генія. Творці картини використовували історичні кадри з самим шахістом, а також чесні інтерв'ю з його сучасниками. Фільм також оповідає про найвідоміший матч між Фішером та Спаським, в якому першому вдалося здобути тріумфальну перемогу. Цей матч, в якому в розпал холодної війни зустрілися громадяни СРСР та США, неодноразово називався в західній пресі того часу «матчем століття». Призовий фонд матчу вперше в історії шахів становив 250 000 доларів. Документальна стрічка тримає глядачів у напрузі не гірше будь-якого сучасного трилера.

«Сенна»

«Сенна» – захопливий фільм про великого бразильського автогонщика, що став легендою «Формули-1». Документальна стрічка охоплює всю історію життя Айртона Сенни, починаючи від його перших кроків у професії та закінчуючи трагічною смертю прямо на гоночній трасі, яка досі вкрита завісою таємниці.

Фільм «Сенна» багатий на архівні матеріали: інтерв'ю з журналістами, спогади родичів та друзів, відеозаписи з перегонів. Творці кінострічки не обійшли стороною знамените суперництво між Сенною та Простом – відомим французьким автопілотом. У «Сенні» взаємини двох безстрашних спортсменів доведені до межі. Це додає біографічній картині драми й не дає глядачам відриватися від екранів.

«Ва-банк – Фільм про покер»

«Ва-банк – Фільм про покер» являє собою документальний фільм про розвиток та зростання покерної індустрії за останні роки.

У документальному фільмі, який був знятий режисером Дугласом Тіролою, ви зможете побачити унікальне дослідження історії покеру та архівних матеріалів, а також інтерв'ю з багатьма зірками покеру такими як Філ Хельмут та Кріс Манімейкер. Фільм підноситься як історія початку покерного буму. Він розповодіє про вихід покеру з підпільних клубів Нью-Йорка в будинки багатьох громадян та казино по всьому світу. На відміну від багатьох інших відверто провальних покерних фільмів, «Ва-банк» відзначився похвалою від покерних медійних ресурсів та навіть отримав нагороду кінофестивалю CineVegas. В інтерв'ю PokerNews Тірола розповів про те, що надихнуло його на створення фільму: «Мене вразила історія того, як гра, яка довгий час залишалася частиною американської культури, була просто викреслена з життя людей. Ми спробували просто розповісти людям історію гри й все те, через що їй довелося пройти для того, щоб прийняти сьогоднішню форму», - заявив Тірола.

«Біг – це свобода»

Якихось півстоліття тому звичайна пробіжка по вулиці каралася штрафом, а жінки не допускалися до бігових марафонів. «Біг – це свобода» – один з кращих документальних фільмів для розширення кругозору в області спорту. Кінострічка оповідає про історію зародження бігу та його становленні на аматорському рівні.

Фільм занурює глядачів у долі великих людей, які перетворили біг до повноцінного громадського руху з мільйонами фанатів по всьому світу. Найвидатніші представники бігового руху діляться своїм унікальним досвідом, розповідають про волю до життя та величезні труднощі, які зустрічалися на їхньому шляху. «Біг – це свобода» обов'язковий до перегляду для всіх, хто хоче надихнути себе на нові звершення в спорті та в житті.

Комментарии

Добавить комментарий:

Отметьте что вы не робот

Вернуться наверх